Átvételi Iroda
Átvétel Dátuma
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Óra tartomány
Válassza ki a leadási irodát
Leadás Dátuma
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Óra tartomány

Balatonfüred egy gyönyörű fürdőváros, amely Magyarország legnagyobb tavának, a Balatonnak a partján fekszik. A város nagy múltra tekint vissza, amely egészen a római korig nyúlik vissza, és ásványvízforrásairól ismert, amelyeket évszázadok óta gyógyászati célokra használnak. Balatonfüred népszerű turisztikai célpont is, és számos tevékenységet és látnivalót kínál a látogatók számára.

Balatonfüred története

Balatonfüredet először egy 1007-ből származó oklevélben említik. A város eredetileg egy kis halászfalu volt, de jelentősége a 18. században kezdett növekedni, amikor a Habsburgok palotát építettek itt. A palotát a Habsburg királyi család nyári rezidenciaként használta, és sok más gazdag és befolyásos embert is a városba vonzott. Balatonfüred a 19. században népszerű fürdővárossá vált, és népszerűsége a 20. században tovább nőtt. Ma Balatonfüred Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Balatonfüredi programok

Balatonfüreden számtalan programot találunk. A városnak gyönyörű tóparti sétánya van, és különböző parkok és kertek várják a látogatókat. Valamint számos múzeum és művészeti galéria is található Balatonfüreden, különféle éttermek és bárok mellett.

Ha Balatonfüredet említjük meg, akkor az első ami eszébe jut az embereknek az a fürdőzés. Az aquaparkokon keresztül a wellness szállodákon át, a balaton parti strandokig számos fürdő lehetőséget kínál a város. Ezért a város tökéletes célpont a kikapcsolódáshoz és lazításhoz a vízpart mellett.

Balatonfüred másik népszerű tevékenysége a vitorlázás. A város a Balaton partján fekszik, amely Közép-Európa legnagyobb tava. A városban be lehet fizetni különböző hajókázásokra, valamint több vitorlásiskola is működik itt, ahol a látogatók megtanulhatnak vitorlázni.

Balatonfüred népszerű célpontja a túrázásnak és a kerékpározásnak is. A várost dombok és erdők veszik körül, és számos túra- és kerékpárút kanyarog a vidéken.

Balatonfüredi szállások

Balatonfüreden számos szálloda és vendégház közül lehet választani, viszont ezek mellett a városban számos kemping és nyaraló is megtalálható.

Balatonfüred megközelítése

Balatonfüred Budapesttől nagyjából 100 kilométerre található. A város megközelíthető tömegközlekedéssel, busszal vagy vonattal. Viszont ha kényelmesebb utazásra vágysz bérelj autót a Budget-től és utazz le szabadon az általad kiválasztott útvonalon!

Tippek Balatonfüred meglátogatásához

Összegyűjtöttünk néhány tippet a balatonfüred látogatáshoz:

  • Balatonfüredre a nyári hónapokban (június-augusztus) érdemes ellátogatni. Az időjárás ilyenkor meleg és napos, és számos program és esemény várja a kikapcsolódni vágyókat.
  • Ha a nyári hónapokban tervezel Balatonfüredre látogatni, fontos, hogy előre lefoglald a szállásodat. A város ilyenkor nagyon népszerű, és a szállodák és panziók gyorsan megtelhetnek.
  • Balatonfüreden számos étterem és bár található. Az ételek kiválóak, és minden ízlésnek találunk valamit.
  • Balatonfüred remek hely a pihenésre és a természetben való kikapcsolódásra. Számos parkot és kertet fedezhetünk fel, és számos túra- és kerékpárutat is felfedezhetünk.

Ha valamilyen maradandó emléket szeretnél hazavinni, ne hagyd ki a Balatonfüred által nyújtott élményeket. Ahol nem csak emlékeket, de helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat is vásárolhatsz. Foglald le bérautódat még ma, és kezdd el tervezni balatoni kirándulásodat!