Átvételi Iroda
Átvétel Dátuma
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Válassza ki a leadási irodát
Leadás Dátuma
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}

Balatonfüred egy gyönyörű fürdőváros, amely Magyarország legnagyobb tavának, a Balatonnak a partján fekszik. A város nagy múltra tekint vissza, amely egészen a római korig nyúlik vissza, és ásványvízforrásairól ismert, amelyeket évszázadok óta gyógyászati célokra használnak. Balatonfüred népszerű turisztikai célpont is, és számos tevékenységet és látnivalót kínál a látogatók számára.

Balatonfüred története

Balatonfüredet először egy 1007-ből származó oklevélben említik. A város eredetileg egy kis halászfalu volt, de jelentősége a 18. században kezdett növekedni, amikor a Habsburgok palotát építettek itt. A palotát a Habsburg királyi család nyári rezidenciaként használta, és sok más gazdag és befolyásos embert is a városba vonzott. Balatonfüred a 19. században népszerű fürdővárossá vált, és népszerűsége a 20. században tovább nőtt. Ma Balatonfüred Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Balatonfüredi programok

Balatonfüreden számtalan programot találunk. A városnak gyönyörű tóparti sétánya van, és különböző parkok és kertek várják a látogatókat. Valamint számos múzeum és művészeti galéria is található Balatonfüreden, különféle éttermek és bárok mellett.

Ha Balatonfüredet említjük meg, akkor az első ami eszébe jut az embereknek az a fürdőzés. Az aquaparkokon keresztül a wellness szállodákon át, a balaton parti strandokig számos fürdő lehetőséget kínál a város. Ezért a város tökéletes célpont a kikapcsolódáshoz és lazításhoz a vízpart mellett.

Balatonfüred másik népszerű tevékenysége a vitorlázás. A város a Balaton partján fekszik, amely Közép-Európa legnagyobb tava. A városban be lehet fizetni különböző hajókázásokra, valamint több vitorlásiskola is működik itt, ahol a látogatók megtanulhatnak vitorlázni.

Balatonfüred népszerű célpontja a túrázásnak és a kerékpározásnak is. A várost dombok és erdők veszik körül, és számos túra- és kerékpárút kanyarog a vidéken.

Balatonfüredi szállások

Balatonfüreden számos szálloda és vendégház közül lehet választani, viszont ezek mellett a városban számos kemping és nyaraló is megtalálható.

Balatonfüred megközelítése

Balatonfüred Budapesttől nagyjából 100 kilométerre található. A város megközelíthető tömegközlekedéssel, busszal vagy vonattal. Viszont ha kényelmesebb utazásra vágysz bérelj autót a Budget-től és utazz le szabadon az általad kiválasztott útvonalon!

Tippek Balatonfüred meglátogatásához

Összegyűjtöttünk néhány tippet a balatonfüred látogatáshoz:

  • Balatonfüredre a nyári hónapokban (június-augusztus) érdemes ellátogatni. Az időjárás ilyenkor meleg és napos, és számos program és esemény várja a kikapcsolódni vágyókat.
  • Ha a nyári hónapokban tervezel Balatonfüredre látogatni, fontos, hogy előre lefoglald a szállásodat. A város ilyenkor nagyon népszerű, és a szállodák és panziók gyorsan megtelhetnek.
  • Balatonfüreden számos étterem és bár található. Az ételek kiválóak, és minden ízlésnek találunk valamit.
  • Balatonfüred remek hely a pihenésre és a természetben való kikapcsolódásra. Számos parkot és kertet fedezhetünk fel, és számos túra- és kerékpárutat is felfedezhetünk.

Ha valamilyen maradandó emléket szeretnél hazavinni, ne hagyd ki a Balatonfüred által nyújtott élményeket. Ahol nem csak emlékeket, de helyi kézműves termékeket és ajándéktárgyakat is vásárolhatsz. Foglald le bérautódat még ma, és kezdd el tervezni balatoni kirándulásodat!

Budget Hungary Tartalomkészítő

Author Avatar

A Budget Hungary Tartalomkészítő csapata olyan tapasztalt szakemberekből áll, akik széleskörű szakértelemmel rendelkeznek a mobilitási ágazatban. A változatos ügyfélkör kiszolgálásában szerzett sokéves tapasztalattal rendelkező csapatunk célja, hogy olyan mélyreható és értékes tartalmat kínáljon, amely segít könnyedén eligazodni a hosszú- és rövidtávú autóbérlés összetett világában. Tartalmaink középpontjában a rugalmas, megfizethető és ügyfélközpontú bérlési megoldások biztosítása iránti elkötelezettségünk áll. Cikkeinket azzal a céllal készítjük, hogy mind a magánszemélyeket, mind a vállalkozásokat informáljuk, orientáljuk és segítsük őket abban, hogy jól tájékozott döntéseket tudjanak hozni mobilitási igényeikkel kapcsolatban.