Átvételi Iroda
Átvétel Dátuma
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Válassza ki a leadási irodát
Leadás Dátuma
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}

Mit szólsz egy csodálatos egynapos kiránduláshoz Debrecenben, Magyarország második legnagyobb városában?
 
Debrecen Magyarország északkeleti részén található, és számos történelmi és kulturális látnivalóval rendelkezik. Remek kiindulópont a környék számos érdekes városának felfedezéséhez is.
 
Debrecen híres történelmi építészetéről, kulturális rendezvényeiről és finom ételeiről. Továbbá számos történelmi helyszínnel rendelkezik. A város legfontosabb történelmi helyszínei közé tartozik a református Nagytemplom, a Déri Múzeum és a Modern Művészeti Múzeum. Valamint érdemes meglátogtani a Nagyerdei parkot is és elmerülni a természet ölelésében egy kellemes sétán.

Mi vár rád Debrecenben?
 
A városban villamos-, busz- és vonatjáratok is közlekednek. A villamos a legnépszerűbb tömegközlekedési eszköz a városközpontban, és számos látnivaló elérhető vele. A villamoshálózat biztosítja a közlekedést Debrecen történelmi kerületeibe és a környező városokba.
 
Debrecen a termálfürdőiről is híres. A város különböző termálfürdőivel és gyógyfürdőivel igyekszik az egészség és wellness jegyében gondoskodni az idelátogatókról. A legnépszerűbb termálfürdők közé tartozik az Aquaticum Termál és Wellness Hotel, valamint a Hajdúszoboszlói Termálfürdő.
 
Egy nap Debrecenben
 
A napot kora reggel a Nagy Református Templom meglátogatásával kezdheted. A 19. században épült templom Debrecen egyik szimbolikus építménye. Magas tornyával és neoklasszicista építészetével hívja fel magára a figyelmet. A templom belseje is igen impozáns, és szabadon látogatható.
 
Ebédre érdemes megkóstolni Debrecen egyik híres ételét, a Hortobágyi Palacsintát. Ez a hagyományos magyar étel hússal és zöldséggel megtöltött palacsintát jelent, amelyet fokhagymás tejfölös mártással tálalnak. A város központjában található éttermek és kávézók számos étkezési lehetőséget kínálnak.
 
Érdemes ellátogatni a Dery Múzeumba is. A múzeumban számos, Debrecen történelmét és kultúráját bemutató műtárgy megtekinthető. A kiállított műtárgyak között helyi művészek alkotásai, ókori régészeti leletek és a magyar történelem legfontosabb eseményeit leíró dokumentumok egyaránt megtalálhatóak.
 
Vacsorára válassz egy olyan éttermet, ahol megkóstolhatod a magyar ételeket. Az ország híres húsételeiről, gulyásáról, paprikás chilis ételeiről és desszertjeiről. Étkezés után érdemes a Nagyerdei parkba menni. Ez a park híres természeti szépségéről, séta- és kerékpárútjairól.
 
A kikapcsolódás helyszíne: A termálfürdők
 
Az Aquaticum Termál és Wellness Hotel a Nagyerdei park és az állatkert közelében található. Beltéri és kültéri termálmedencékkel, gőzfürdővel, szaunával és masszázslehetőségekkel várja vendégeit. A helyszínen étterem, kávézó, edzőterem valamint szállási lehetőség is található.
 
A Hajdúszoboszlói Termálfürdő egy Debrecentől mintegy 20 kilométerre keletre fekvő üdülővárosban található. Nagy termálmedencével, wellnessrészleggel, gőzfürdővel, szaunával és masszázslehetőségekkel várja vendégeit. A helyszínen étterem, kávézó és edzőterem is megtalálható.
 
Bérelj autót a Debrecenbe való lejutáshoz
 
A Debrecenbe való eljutáshoz, a város természeti szépségeinek és történelmének megismeréséhez, valamint a legendás termálfürdőiben való kikapcsolódáshoz bérelj autót a Budgettől! Akár telefonszámunkon, akár weboldalunkon keresztül elérhetsz minket, hogy megtaláld az igényeidnek legmegfelelőbb járművet.

Budget Hungary Szakértői Szerzők

Author Avatar

A Budget Hungary Tartalomcsapat magába foglal számos tapasztalt szakembert a gépkocsikölcsönzési iparágban szerzett széleskörű szakértelemmel. Évek óta szolgálunk egy változatos ügyfélkörrel, csapatunk elkötelezett az értelmes és értékes tartalom nyújtása mellett, amely segít navigálni a gépkocsikölcsönzés bonyolultságai között. Elkötelezettségünk a rugalmas, megfizethető és ügyfélközpontú bérleti megoldások nyújtása a tartalmunk szívében áll. Cikkeinket azzal a céllal készítjük, hogy tájékoztassuk, irányítsuk és segítsük az egyéneket és vállalkozásokat egyaránt a jól informált döntések meghozatalában a gépkocsikölcsönzési igényeikkel kapcsolatban.