Átvételi Iroda
Átvétel Dátuma
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
Válassza ki a leadási irodát
Leadás Dátuma
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}

Mit szólnál egy különleges utazáshoz, hogy felfedezd Magyarország és a környező országok varázslatos városait? Íme egy felejthetetlen európai útiterv Esztergom, Győr és Pozsony útvonalon! Ez a három csodálatos város történelmi szépségeivel, természeti csodáival és ízletes konyhájával mindenképpen fel kell, hogy kerüljön az általad megnézendő európai helyek listájára!

Esztergom: Magyarország történelmi fővárosa
 
Első állomásunk Esztergom, Magyarország egyik legrégebbi és legjelentősebb történelmi városa. Az itt található nevezetességek közé tartozik az Érseki Palota, a Királyi Kastély és a Szent Adalbert székesegyház. A város szépségeit egy hangulatos folyóparti sétával is felfedezheted.
 
Nem lehet elhagyni a várost az esztergomi vár meglátogatása nélkül. Ez a 10. századi vár nagy jelentőségű, hiszen ez volt Magyarország első fővárosa. Innen csodálatos sétát tehetsz a Duna mentén, és megtapasztalhatod a természet és a történelem lenyűgöző harmóniáját.
 
Győr: A barokk építészet remekművei
 
Esztergom után a következő állomásunk Győr. A város Magyarország egyik legszebb történelmi városa, különösen a Káptalan-heggyel és történelmi belvárosával kápráztat el mindenkit. A történelmi utcákon sétálva időutazásban érezheted magad.
 
Ebben a Hajdúszoboszlónál kisebb városban a barokk építészet legszebb példáit láthatjuk. A győri székesegyház, az Esterházy-kastély és a Rába-parti történelmi házak a város legfontosabb turisztikai látványosságai közé tartoznak. A Rába partján a történelmi hidaknál és a folyó mentén található hangulatos kávézókban is kellemesen elidőzhetsz. A város pezsgő éjszakai élete és a finom magyar konyha is felejthetetlen emlékeket nyújthat mindenki számára.
 
Pozsony: Szlovákia csillogó fővárosa
 
Utolsó állomásunk, Pozsony egy olyan város, amely történelmi és modern építészeti struktúrájával hívja fel magára a figyelmet. A pozsonyi vár, a Szent Márton székesegyház és a Köztársaság tér a város legnépszerűbb turisztikai területei közé tartoznak. Emellett Pozsony csodálatos utcáin sétálva nem lehet betelni a város energiájával és hangulatával sem.
 
A pozsonyi vár, a város egyik legfontosabb építménye, a városra nyíló panorámájával és történelmi szerkezetével nyűgözi le a látogatókat. Valamint közvetlenül a vár mellett található a Slavín-emlékmű is, amelyet a II. világháborúban életüket vesztett szovjet katonák emlékére emeltek, és amely lenyűgöző történelemmel és szomorú történettel rendelkezik.
 
Kék templom, Pozsony egyik legbájosabb sarka, ez a szecessziós stílusban épült egyedi építmény a város egyik jelképévé vált. Ne hagyd el a várost anélkül, hogy meglátogatnád ezt a templomot, amely színes és vidám hangulatával életet visz a fotóidba.
 
Az ízletes szlovák konyha egy másik élmény, amit Pozsonyban mindenképpen ki kell próbálnod. A hagyományos ételek közül a "bryndzové halušky" (burgonyagnocchi, bryndzsa sajttal tálalt étel), valamint a különböző húsételeket és desszerteket is érdemes megkóstolni.
 
Extra: Egyéb európai látnivalók
 
Esztergom, Győr és Pozsony felfedezése után, ha szeretnél Európa más gyönyörű városaiba is ellátogatni; a borairól híres Villány, a művészettel és történelemmel teli Bécs utcái, Zágráb pezsgő éjszakai élete, Prága varázslatos hangulata, Velence romantikus csatornái és Krakkó történelmi épületei várnak rád. Valamint ne felejtsd el, hogy a nyári hónapokban a hőségben elfáradtaknak a Balaton is felüdülést nyújthat.
 
Magyarország autóbérlés
 
A Budget autókölcsönzőtől bérelt autóval élvezettel fedezheted fel ezeket a gyönyörű helyeket. A Magyarországon történő autóbérlésre vonatkozó foglalásodat telefonon vagy a weboldalunkon teheted meg.

Budget Hungary Szakértői Szerzők

Author Avatar

A Budget Hungary Tartalomcsapat magába foglal számos tapasztalt szakembert a gépkocsikölcsönzési iparágban szerzett széleskörű szakértelemmel. Évek óta szolgálunk egy változatos ügyfélkörrel, csapatunk elkötelezett az értelmes és értékes tartalom nyújtása mellett, amely segít navigálni a gépkocsikölcsönzés bonyolultságai között. Elkötelezettségünk a rugalmas, megfizethető és ügyfélközpontú bérleti megoldások nyújtása a tartalmunk szívében áll. Cikkeinket azzal a céllal készítjük, hogy tájékoztassuk, irányítsuk és segítsük az egyéneket és vállalkozásokat egyaránt a jól informált döntések meghozatalában a gépkocsikölcsönzési igényeikkel kapcsolatban.